Våra projekt

Här kan Du läsa om pågående projekt och konserter 2021-2022

The Beggar´s Opera

En ballad-opera av John Gay (1728) i musikalisk bearbetning av den brittiske kompositören Benjamin Britten.  Denna opera ligger som grund för vår en timme långa föreställning i regi av Jenny Carlstedt. Sångare från BelCanto och BelCanto ensemblen tillsammans med pianisten Marcus Boman,  klarinettisten Kjell Frisk, Henrik Johansson tvärflöjt och Kim Jansson slagverk  framförde verket på Kastelholms slott i september 2021. Sångerna framfördes på engelska med talad dialog på svenska.

 

Caterina av Siena

En föreställning om nunnan Caterina av Siena, ett nyskrivet verk av Kjell Frisk, för sångsolister och sångensemble. Ackompanjerat av tre instrumentalister flöjt, bas och gitarr. Verket har framförts på  Kökar under Franciskusdagarna, i Finströms kyrka och vid Catarinadagen i Hammarlands kyrka till vilket verket är skrivet.

Vi håller Catarina-spelet aktuellt och kommer gärna och framför det vid önskemål.

Åland 100 år jubileum 2021-22

Presentation av Musiklekis och Sång och Musikverkstan kommer att äga rum under firandet av Åland 100 år i form av korta workshops som riktar sig till yngre barn i sällskap med förälder. 


Här blåser från nordost

En musikföreställning som bygger på äldre sjömansvisor och shantysånger från hela världen. Ett 30 tal sångare i alla åldrar ackompanjerade av en mindre instrument ensemble framför den ca en timme långa berättelsen om sjömännens resor och hemkomst till den väntande familjen i hemma hamnen. Föreställningen visas på Pellas Ladugårdsteater den 21 maj  2022 kl 15.00 och 19.00. Det är ett samarbetsprojekt med Baltic Shanty Festival och shantygrupperna Lösa Boliner och Shanty Sisters tillsammans med föreningen BelCanto.

Konserter 2022

BelCantos Vårkonsert ägde rum den 7 maj i Margaretagården i Mariehamn.

Närmast nu Öppet hus den 12 juni kl 11.00-16.00 där man kan prova på att ta en kort sånglektion, workshops för barn och en liten minikonsert i vår Flygelsal kl 15.00.

Välkomna!

12 augusti deltar vi med ett eget sångprogram i Åland 100 års öppningskonsert på Alandica kl 18.30. Välkomna!
kontakt:  

belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089.