Våra projekt
Här kan Du läsa om pågående projekt under 2018-2019

Spelet om Caterina

BelCanto har under sommaren 2018 gjort två föreställning om Caterina av Siena, ett av Kjell Frisk nyskrivet 30 min långt verk för ett tiotal sångare och tre instrumentalister. Dels på Kökar under Franciskusdagarna den 1 juli och dels i Hammarlands kyrka den 8 juli under Katarinadagen.

Vi håller Catarina-spelet aktuellt och kommer gärna och framför det vid önskemål.

Ett djäkneliv

Ett sångspel som berättar om 1500-talets skolgång på ett underhållande och fascinerande sätt. Musik ur Piae Cantiones i nya arrangemang av Kjell Frisk. Unga sångare från BelCanto sjunger, dansar och gycklar tillsammans med medeltidsensemblen             á Austrvega. Skådespelet hade premiär den 18 maj i våren 2018 och blev en succé! Följande föreställningar gavs dels lördag 8 september på Ålands Konstmusem och dels på Ålands Yrkesgymnasium den 19 oktober.


Skolföreställning                       Det finns möjlighet för de åländska grundskolorna att boka denna förställning under läsåret 2018/19. Föreställningen vänder sig till barn och ungdomar och belyser hur det kunde vara för en skolelev under 1500-talet. Dramat framförs med humor, sång och spel på medeltida instrument under ledning av Magistern Lucidor spelad av skådespelaren Matts Stenlund.

 Kontakta BelCantos verksamhetsledare för mer information.


Konserter våren 2019

Haydns Stabat Mater framförs lördag 13 april i Sunds kyrka kl 19.00 söndag 14 april i Finströms kyrka kl 19.00

Musiklekis och Sång och Musikverkstan har vårkonsert måndag 6 maj kl 18.00 i BelCantos lokaler på Dalkarbyvägen 4 i Mariehamn


Tjänstens namn

Klicka här och börja skriva. Quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo.

Tjänstens namn

Klicka här och börja skriva. Quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo.

kontakt:  

belcantaland@gmail.com eller ring 040-680 6988.