Musik för unga

För dig som är 10-15 år

Schema läsåret 2023-2024

Spela i band! 14+ år
Instrument: Gitarr, bas, trummor, sång, keyboard, blås

Lärare: William Rosenberg

Onsdagar 17.00-18.30

Individuell undervisning

Sång eller instrument, lärare och tid enligt överenskommelse

Enligt överenskommelse

SÅNG

Kom och sjung!

10-13 år

Här är kursen för dig som älskar att sjunga! Vi tränar stämsång och grundläggande sångteknik smyger sig in i lekfulla övningar. Vi sjunger roliga sånger i olika genrer.

Gruppstorlek: 4-8 elever

Lärare: Mikaela Tainiola

Kontakta oss för intresseanmälan! 

Individuell sång

Från 10 år

Vi tränar sång- och andningsteknik på lämplig nivå och sjunger sånger i olika genrer. För den som vill finns möjlighet att delta i BelCantos konserter.

För dig som vill utveckla din sångröst, lära dig sång- och andningsteknik och sjunga sånger i olika genrer. Sånglektionen kan vara 30 eller 45 min lång. Tillsammans med läraren kommer ni överens om dag och tid för lektionen.

Du kan att ta enstaka sånglektioner eller ha ett kurspaket om 5 eller 10 lektioner.

Lärare: enligt överenskommelse

Solosång och sångensemble

10-13 år, 14-15 år

En populär sångkurs för dig som både vill sjunga individuellt men även tillsammans med andra i grupp . Varannan vecka har vi en 30 min lång solosångslektion för var och en av deltagarna och varannan vecka sjunger vi tillsammans i ensemble 45 min. Sammanlagt 10 lektionstillfällen under fördelat på 5 individuella sånglektioner och 5 gemensamma ensemblelektioner. Vi tränar sång- och andningsteknik på ett lekfullt sätt och sjunger sånger i olika genrer. Vi tränar solosång och sjunger i stämmor. Vi medverkar vid en Bel-Canto konsert under terminen. Högst 6 deltagare.

Denna kurs tar uppehåll i år. Kontakta oss för intresseanmälan!


INSTRUMENT

Spela i band!

14 + år 

Kursen Spela i band vänder sig till dig som redan har kunskaper inom ett bandinstrument (gitarr, bas, trummor, sång, keyboard och blås) och vill spela ihop med andra. I kursen får du lära dig ensemblespel och en bred, ny repertoar tillsammans med andra ungdomar i en inspirerande miljö. Du tar själv med dig ditt instrument.

Gruppstorlek: 6 elever

Lärare: William Rosenberg

Bandverkstad

10-12 år

I bandverkstan skapar vi musik tillsammans. Genom samspel och ljudexperiment lär vi oss musikmakandets grunder. Vi kommer att arbeta både med musikinstrument och elektroniska verktyg. Inga förkunskaper krävs.

Gruppstorlek: 6-8 elever

Kontakta oss för intresseanmälan!

Gitarr i grupp för nybörjare

10-12 år

Varje deltagare spelar på ett eget instrument under lektionen. Gruppmetodiken stimulerar inlärningen och man kan tidigt också börja musicera tillsammans och få en större musikupplevelse.

Gruppstorlek: 3-4 elever

Kontakta oss för intresseanmälan!


Individuell gitarr

Individuella lektioner i gitarr. Här får du lära dig gitarrens grunder, kanske vill du träna att både sjunga och ackompanjera dig själv, lära dig ackordspel och träna samspel med andra.

Du kan välja mellan att ta enstaka lektioner eller köpa ett kurspaket om 5 eller 10 ggr.

Lärare: Jakob Lavonius

Individuell violin

Individuella lektioner där du lär dig violinens grunder eller hjälp att utveckla din teknik och vidga din repertoarkännedom. Tillsammans med din lärare kommer ni överens om dag och tid för lektionen.

Du kan välja mellan att ta enstaka lektioner eller ha ett kurspaket om 5 eller 10 ggr.

Lärare: Cecilia Wickström och Jennifer Schönberg

Individuell piano

För dig som vill lära dig att spela piano. Du får lära dig pianospelets grunder och får en riktig spelteknik från grunden. Tillsammans med din lärare väljer ni musik i olika genrer. Pianolektionen kan vara 20, 30 eller 45 min lång.

Du kan välja att ta enstaka lektioner eller ett kurspaket om 5 eller 10 ggr.

Lärare: Cecilia Wickström

Individuell blåsinstrument

Klarinett, saxofon, oboe, blockflöjt och fagott

Barn och unga hälsas välkomna att prova på och lära sig spela de spännande instrumenten i träblåsfamiljen. Du kan komma på individuella lektioner eller spela tillsammans med andra i liten grupp.

Tillsammans med din lärare kommer ni överens om dag och tid för lektionen.

Lärare: Kjell Frisk