Instrumental kurser för vuxna och unga från 16 år

Individuell undervisning och grupplektioner 

Snart uppdateras denna sida med kurser hösten 2022!

Violin

Individuella lektioner i violin

Här får du skräddarsydd undervisning utgående från dina förkunskaper och tidigare erfarenheter. Kanske är du helt nybörjare med egen fiol hemma eller så är du erfaren violinist som vill utvecklas vidare. Tillsammans med läraren bestämmer ni repertoar och inriktning.

Lärare: Elina Granlund

Kurskostnad:  30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Fiolensemble

Nytt på BelCanto våren 2022 är möjligheten att spela fiol i ensemble. Tillsammans med violinisten Elina Granlund går ni på upptäcksfärd i olika genrer och i en svårighetsgrad som passar deltagarna. Folkmusik, Klassiskt o Modernt... tillsammans med läraren hittar ni en rolig gemensam repertoar!

Lärare: Elina Granlund

Kontakta BelCanto: maila belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089

Piano

Individuella pianolektioner för nybörjare eller för dig med lite eller mycket förkunskaper. Kanske vill du lära känna och studera den klassiska pianorepertoaren eller har du kanske lust att lära dig ackordspel/brukspiano och ackompanjemang? Tillsammans med din lärare kommer ni överens om lektionslängd och kursens innehåll.

Lärare: Kaj-Gustav Sandholm och Marcus Boman

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Orgel

Klassisk Orgelskola, Kurs i orgelspel

Vi är stolta att kunna erbjuda denna kurs på BelCanto! Vår lärare, Judit Deaki, är utbildad organist och pedagog med mångårig erfarenhet.

I våra lokaler har vi en komplett övningsorgel lämpad för undervisning. Möjlighet kan ges att få spela på någon av orglarna i de åländska kyrkorna.

I denna kurs får du grundläggande orgelkunskap och kan utveckla din spelteknisk i den klassiska orgelrepertoaren. I samråd med läraren väljs repertoaren och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper. Undervisningen sker i BelCantos lokaler på Dalkarbyvägen i Mariehamn.

Lärare: Judit Deáki 

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Blockflöjt och allehanda blåsinstrument!

Blockflöjt i alla storlekar

Individuella lektioner för dig som vill utveckla din spelteknik och lära dig ny repertoar. Bel Cantos lärare i blockflöjt är Kjell Frisk. Lektion bokas i samråd med läraren.

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Blockflöjtsensemble

Vill du utveckla ditt blockflöjtsspel och musicera med andra är detta en kurs för dig. Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med blockflöjtsmusik från olika epoker och på den nivå som passar gruppen. Blockflöjter i alla storlekar varmt välkomna!

Vi ses 10 ggr under hösten.

Onsdagar kl 19.00-20.00, kursstart meddelas vid anmälan Tiderna kan anpassas efter deltagarnas önskan och behov.

Lärare: Kjell Frisk

Kursavgift beroende på antalet deltagare.


Klarinett, Saxofon och Fagott

 Individuella lektioner i klarinett, saxofon och fagott. Vår lärare Kjell Frisk ger lektioner för nybörjare såväl som för avancerade träblåsare. Möjlighet finns också att få undervisning i gruppform. I samråd med läraren bestämmer ni dag och tid. 

Lärare: Kjell Frisk

kurskostnad: 30 min/40€ och 45 min/50€

Anmälan: belcantaland@gmail.com   eller ring 040-3580089
Individuella lektioner i Dirigering

Här får du lära dig dirigerings grunder eller arbeta på en högre nivå alltefter dina förkunskaper.

Lärare: Kjell Frisk

Tag kontakt med BelCanto för mer information.

belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089