Instrumental kurser för vuxna och unga från 16 år

Individuell undervisning och grupplektioner 

"Kroppen i Sången och Sången i kroppen"

Neurolize Sports Academy ordnar igen sin populära kurs och denna gång speciellt inriktad på BelCantos sångare. Ingen erfarenhet behövs. Nybörjare är speciellt välkomna.

Söndagarna 11 och 18 april, 2 tillfällen á 3 timmar jobbar vi i en liten grupp med enkla fysiska övningar som förbättrar tex grundläggande avslappning, hållning, ryggradens rörlighet, nacken och käkens muskulatur.

Neurolize-metodiken jobbar med kroppens genetiskt kodade rörelser och uppgraderar bl.a. motoriken och koordinationen. Målsättningen är att få en mer avslappnad och självklar hållning, kroppskännedom samt kontakt med "sångarmusklerna". Kunskap som ni kan använda både i sången men också som ett verktyg för större välbefinnande i vardagen.

Kursavgift:  100€ ( i priset ingår 2 tillfällen á 3 timmar samt kurskompendium)

Plats: Neurolize Sports Academy med lokaler på Skrapängsvägen 2 i Mariehamn

Tag gärna med egen matta, handduk, bekväma kläder, yllesockor och vatten, penna om ni vill anteckna.

Anmälan: belcantaland@gmail.com,    040-3580089


Gitarr

Gitarren är ett instrument som används i alla genrer av musik. Kan du spela gitarr så kan du uppträda solo, ackompanjera eller spela i grupp/ensemble. BelCantos gitarrlärare heter Christoffer Isaksson och med sin breda kompetens undervisar han på alla nivåer i klassisk gitarr. Du kan också lära dig spela elgitarr och ukulele hos Christoffer.

Individuella lektioner i klassisk gitarr

Här får du lära dig de grundläggande teknikerna och bekanta dig med repertoaren för klassisk gitarr. Undervisningen är förstås helt inriktad på dig och nivån utgår från dina förkunskaper. I samråd med läraren väljer ni repertoar tillsammans.Vi lägger upp undervisningen efter din förmåga och dina önskemål. Dag och tidpunkt bestäms tillsammans med läraren.

Dag och tidpunkt bestäms tillsammans med läraren.

Lärare: Christoffer Isaksson

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Gitarrensemble

Två eller fler deltagare i denna kurs. Det är roligt att utvecklas tillsammans med andra. Det ger både inspiration och genom att spela med andra får man också lite gratis skjuts i sin egen utveckling. Dag och tidpunkt i överenskommelse med läraren och övriga i gruppen. Två eller fler deltagare i denna kurs. Lektionslängd: 45 min.

Lärare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare. Om det är 3 deltagare blir kursavgiften 155€. Om fler deltagare lägre avgift.

Anmäl ditt intresse och när du har möjlighet att spela så återkommer vi med förslag på tid!

Gitarrensemble, vuxna fortsättningsnivå

Kursen för dig som redan har goda kunskaper i gitarrspel och vill skapa musik tillsammans med andra. Tillsammans med läraren finner ni musik som tilltalar och inspirerar. Kanske har du spelat klassisk gitarr tidigare och nu har lust att återuppta ditt gitarrspel och musicera med andra. Två eller fler deltagare i denna kurs. Dag och tidpunkt i överenskommelse med läraren och övriga i gruppen. Lektionslängd: 60 min

Lärare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare. Om det är 3 deltagare blir kursavgiften 220€. Om fler deltagare lägre avgift.

Anmäl ditt intresse och när du har möjlighet att spela så återkommer vi med förslag på tid.


Violin

Välkommen att lära känna vår violinlärare Rasmus Bärlund som vi är så glad över att fått med i vårt lärarled! Rasmus som är en skicklig violinist och orkestermusiker har mycket kunskap att dela med sig av.

Individuella lektioner i violin

Här får du skräddarsydd undervisning utgående från dina förkunskaper och tidigare erfarenheter. Kanske är du helt nybörjare med egen fiol hemma eller så är du erfaren violinist som vill utvecklas vidare. Tillsammans med läraren bestämmer ni repertoar och inriktning.

Lärare: Rasmus Bärlund

Kurskostnad:  30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Instrumentensemble

Spelar du violin, altfiol, cello, bas, gitarr, flöjt , klarinett eller något annat instrument? Ta med ditt instrument och kom och spela! Att spela med andra är både utvecklande och mycket roligt. Repertoaren bestäms i samråd med läraren och gruppen. Anmäl ditt intresse och när du har möjlighet att spela så återkommer vi med förslag på tid.

Lärare: Rasmus Bärlund

Kursavgift beroende på antalet deltagare.

Piano

Individuella pianolektioner för nybörjare eller för dig med lite eller mycket förkunskaper. Kanske vill du lära känna och studera den klassiska pianorepertoaren eller har du kanske lust att lära dig ackordspel/brukspiano och ackompanjemang? Tillsammans med din lärare kommer ni överens om lektionslängd och kursens innehåll.

Lärare: Marcus Boman.

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Orgel

Klassisk Orgelskola, Kurs i orgelspel

Vi är stolta att kunna erbjuda denna kurs på BelCanto! Vår lärare, Judit Deaki, är utbildad organist och pedagog med mångårig erfarenhet.

I våra lokaler har vi en komplett övningsorgel lämpad för undervisning. Möjlighet kan ges att få spela på någon av orglarna i de åländska kyrkorna.

I denna kurs får du grundläggande orgelkunskap och kan utveckla din spelteknisk i den klassiska orgelrepertoaren. I samråd med läraren väljs repertoaren och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper. Undervisningen sker i BelCantos lokaler på Dalkarbyvägen i Mariehamn.

Lärare: Judit Deáki 

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Blockflöjt och allehanda blåsinstrument!

Blockflöjt i alla storlekar

Individuella lektioner för dig som vill utveckla din spelteknik och lära dig ny repertoar. Bel Cantos lärare i blockflöjt är Kjell Frisk. Lektion bokas i samråd med läraren.

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Blockflöjtsensemble

Vill du utveckla ditt blockflöjtsspel och musicera med andra är detta en kurs för dig. Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med blockflöjtsmusik från olika epoker och på den nivå som passar gruppen. Blockflöjter i alla storlekar varmt välkomna!

Vi ses 10 ggr under hösten.

Onsdagar kl 19.00-20.00, kursstart meddelas vid anmälan Tiderna kan anpassas efter deltagarnas önskan och behov.

Lärare: Kjell Frisk

Kursavgift beroende på antalet deltagare.


Klarinett, Saxofon och Fagott

 Individuella lektioner i klarinett, saxofon och fagott. Vår lärare Kjell Frisk ger lektioner för nybörjare såväl som för avancerade träblåsare. Möjlighet finns också att få undervisning i gruppform. I samråd med läraren bestämmer ni dag och tid. 

Lärare: Kjell Frisk

kurskostnad: 30 min/40€ och 45 min/50€

Anmälan: belcantaland@gmail.com   eller ring 040-3580089
Individuella lektioner i Dirigering

Här får du lära dig dirigerings grunder eller arbeta på en högre nivå alltefter dina förkunskaper.

Lärare: Kjell Frisk

Tag kontakt med BelCanto för mer information.

belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089