Instrumental kurser för vuxna och unga från 16 år

Individuell undervisning och grupplektioner hösten 2022

Violin

Individuella lektioner i violin och viola

Här får du skräddarsydd undervisning utgående från dina förkunskaper och tidigare erfarenheter. Kanske är du helt nybörjare med egen fiol hemma eller så är du erfaren violinist som vill utvecklas vidare. Tillsammans med läraren bestämmer ni repertoar och inriktning.

Lärare: Cecilia Wikström

Kurskostnad:  30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Folkmusikgrupp

Nytt på BelCanto från hösten 2022 är en kurs i folkmusik. Tillsammans med prisbelönta spelmannen Elina Granlund går ni på upptäcksfärd i den nordiska folkmusiken och  svårighetsgraden anpassas efter deltagarnas förkunskaper. 

Kom med och spela i en garanterat rolig och inspirerande ensemble !

Lärare: Elina Granlund

Kontakta BelCanto: maila belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089

Piano

Individuella pianolektioner för nybörjare eller för dig med lite eller mycket förkunskaper. Kanske vill du lära känna och studera den klassiska pianorepertoaren eller har du kanske lust att lära dig ackordspel/brukspiano och ackompanjemang? Tillsammans med din lärare kommer ni överens om lektionslängd och kursens innehåll.

Lärare: Kaj-Gustav Sandholm och Cecilia Wickström

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Orgel

Klassisk Orgelskola, Kurs i orgelspel

Vi är stolta att kunna erbjuda denna kurs på BelCanto! Vår lärare, Judit Deaki, är utbildad organist och pedagog med mångårig erfarenhet.

I våra lokaler har vi en komplett övningsorgel lämpad för undervisning. Möjlighet kan ges att få spela på någon av orglarna i de åländska kyrkorna.

I denna kurs får du grundläggande orgelkunskap och kan utveckla din spelteknisk i den klassiska orgelrepertoaren. I samråd med läraren väljs repertoaren och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper. Undervisningen sker i BelCantos lokaler på Dalkarbyvägen i Mariehamn.

Lärare: Judit Deáki 

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Blockflöjt och allehanda blåsinstrument!

Blockflöjt i alla storlekar

Individuella lektioner för dig som vill utveckla din spelteknik och lära dig ny repertoar. Bel Cantos lärare i blockflöjt är Kjell Frisk. Lektion bokas i samråd med läraren.

Kurskostnad: 30 min/40€, 45 min/50€ och 60 min/65€

Blockflöjtsensemble

Vill du utveckla ditt blockflöjtsspel och musicera med andra är detta en kurs för dig. Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med blockflöjtsmusik från olika epoker och på den nivå som passar gruppen. Blockflöjter i alla storlekar varmt välkomna!

Meddela intresse för denna kurs!

Lärare: Kjell Frisk

Kursavgift beroende på antalet deltagare.


Klarinett, Saxofon och Fagott

 Individuella lektioner i klarinett, saxofon och fagott. Vår lärare Kjell Frisk ger lektioner för nybörjare såväl som för avancerade träblåsare. Möjlighet finns också att få undervisning i gruppform. I samråd med läraren bestämmer ni dag och tid. 

Lärare: Kjell Frisk

kurskostnad: 30 min/40€ och 45 min/50€

Anmälan: belcantaland@gmail.com   eller ring 040-3580089
Individuella lektioner i Dirigering

Här får du lära dig dirigerings grunder eller arbeta på en högre nivå alltefter dina förkunskaper.

Lärare: Kjell Frisk

Tag kontakt med BelCanto för mer information.

belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089