Kurser för vuxna och 15+
Individuell undervisning och grupplektioner 

Sång, teori och instrumentalkurser
Studieåret 2019/2020


Anmäl Dig nu!

Sång och musik för alla!

På BelCanto kan du lära dig att sjunga, spela violin, gitarr både klassisk gitarr, bruksgitarr och elgitarr, spela piano, orgel, och blockflöjt. I alla ämnen finns möjlighet att ta individuella lektioner, eller lektioner tillsammans två och två eller i mindre ensembler.  

Solosång och sångensembler 

Att sjunga tillsammans är roligt och utvecklar dig till en god körsångare inte minst! Sångensembler finns av olika slag för både unga och vuxna. Vill du utveckla din egen sång- och andningsteknik är du välkommen på individuella sånglektioner.

Musikteorikurser

För dig som vill lära mer om rytm- och notläsning på grundläggande nivå men även för dig som vill fördjupa dina kunskaper som hjälp för instrumentalspel och sångstudier. Det finns också teorikurs för dig som vill söka vidare till musikstudier på högre nivå.

Instrumental studier

För dig som spelar instrument finns möjlighet att deltaga i olika typer av ensembler såsom blockflöjtsensemble, gitarrensemble och kammarmusikensemble. Du kan även ta individuella lektioner i varje instrument.

Läs mer om allt nedan!

Kurser i musikteori

Kurs 1

Praktisk musikteori för sångare och instrumentalmusiker.

Grundkurs

Vad säger noterna? Hur vet jag vilken ton jag ska sjunga och hur ska jag tolka notbilden så det blir
rätt rytmiskt? Detta kan vara knepigt men ingen omöjlighet att lära sig. I denna kurs lär vi oss notläsning, noternas intervall, tränar oss att läsa rytmer, sjunga och spela efter noter på en grundläggande nivå som utgår från deltagarnas behov och kunnande.

10 kurstillfällen á 60 min. Anmäl intresse.

Lärare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare

Kurs 2

Praktisk musikteori för sångare och instrumentalmusiker.

Fortsättningskurs

I denna kurs fördjupar vi kunskaperna i not- och rytmläsning i mer avancerade rytmer och melodier och närmar oss också de mer teoretiska delarna i musikteorin. En kurs för dig som vill få grundläggande kunskaper att bygga vidare på.

10 kurstillfällen á 60 min, Anmäl intresse:.

Lärare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare

Kurs 3

Musikteoriför dig som vill söka vidare till högre musikstudier eller vill prova på att komponera själv.

Kursen för dig som vill söka folkhögskola eller musikhögskola och behöver fördjupa dina kunskaper i musikteori, lära dig om musikens byggstenar, funktions- och steganalys m.m.

10 kurstillfällen á 60 min. Anmäl intresse.

Kursledare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare

Kurs 4

Individuell undervisning i musikteori

För dig som önskar studera musikteori helt i din egen takt och med egen inriktning. De individuella lektionerna bokas i samråd med din lärare.

Lärare: Marcus Boman, Christoffer Isaksson

Lektionslängd och tidpunkt efter överenskommelse med läraren. Kurskostnad: 20 min/20 euro, 30 min/30 euro, 45 min/45 euro och 60 min/60 euro


Sångkurser för vuxna och unga från 15 år

Individuella sånglektioner

För nybörjare till avancerad nivå, vuxna och unga över 15 år.

För dig som önskar utveckla ditt sångintresse, träna din sång- och andningsteknik, arbeta med interpretation, tolkning och uttryck samt önskar vidga din repertoar och kanske prova på nya genrer. Undervisningen utformas utifrån dina förkunskaper och ditt intresse. Vi väljer sånger tillsammans och utgår förstås från det som tilltalar och passar dig.
Det finns möjlighet att sjunga på konserter som ordnas med jämna mellanrum under läsåret. Lektionsdag och tid efter överenskommelse med din lärare. Undervisningen startar vecka 35.

Kursledare: Catherine Frisk Grönberg, Annika Sjölund, Anna Tohver och Elin Manselin. Pris per lektion: 20 euro för 20 min, 30 euro för 30 min, 45 euro för 45 min och 60 euro för 60 min.

Anmäl ditt intresse och boka lektion:

belcantaland@gmail.com

 040-358 0089

Masterclass för sångare

För dig som vill fördjupa dig i dina sånger, jobba med interpretation, tolkning och uttryck. Du får träna dig på att sjunga inför andra och också delta i Bel Cantos konsertverksamhet under läsåret. Varje kursdeltagare är garanterade 30 min sångtid per person och tillfälle. Kursen innehåller 3 workshops tillfällen under hösten 2019 respektive våren 2020. Max 4 -6 deltagare per tillfälle. Aktuella datum under hösten bestäms i samråd med deltagarna. Anmäl ditt intresse snarast!

Kursledare: Anna Tohver och Catherine Frisk Grönberg Kursavgift: 195 euro för hel kurs (3 tillfällen) per termin eller 70 euro per tillfälle.

Anmäl ditt intresse: belcantaland@gmail.com  eller                 ring 040-358 0089

Solosång och Sångensemble, fortsättningsnivå

För dig 15-17 år som vill utveckla din sångröst, lära dig mer om sång- och andningsteknik men också sjunga tillsammans med andra. Vi jobbar med sånger från musikal, pop, visa, samt ur den klassiska sångrepertoaren. Vi varvar de individuella sånglektionerna med grupplektioner. Vi har möjlighet att deltaga i Bel Cantos konsertverksamhet och projekt. Fredagar kl 15.30-16.30 för de fem ensemble lektionerna och de fem individuella sånglektionerna bokar var och en separat vid kursanmälan. Dag och tid bestäms i samråd med kursdeltagarna.

Lärare: Catherine Frisk Grönberg

Kursavgift: 230€ per termin

Anmäl ditt intresse: belcantaland@gmail.com    040-3580089 

Ackompanjemang för sångare

Låt Dig bli ackompanjerad av gitarr, piano orgel eller medeltidsharpa. Vad säger noterna? Hur ska det låta tillsammans med ackompanjemanget? Hur ska jag lära mig min nya sång/musikstycke på bästa sätt? Frågorna kan vara många. Behöver du hjälp med instudering av nya sång- och musikstycken har vi flera instrumentallärare som kan hjälpa till. Du kan även arbeta med interpretation, tolkning och stilmedel i olika genrer. Som sångare och instrumentalist kan du med regelbundenhet boka lektion hos våra kunniga lärare. Även sångare och instrumentalister utanför Bel Canto hälsas välkomna att boka ackompanjemang.

Våra ackompanjatörer är gitarristen Christoffer Isaksson och  pianisten Marcus Boman. 

Pris per lektion: 20 euro för 20 min, 30 euro för 30 min, 45 euro för 45 min och 60 euro för 60 min. För bokning av lektion kontakta vår verksamhetsledare:

belcantaland@gmail.com

040-3580089 


BelCantos sångensemble, avancerad

Blandad ensemble med plats för ca 26 sångare fördelade på sopran, alt, tenor och bas. Ensemblen arbetar projektinriktat främst inom den klassiska repertoaren. Du behöver vara en god notläsare och ha möjlighet att studera in din stämma på egen hand. Vid intag av nya sångare tas stor hänsyn till den gemensamma samklangen. 

Läs mer på den egna sidan, se övre listen.


BelCanto, en politiskt och religiöst obunden skola, för alla. 

Du hittar oss på Dalkarbyvägen 4 i Mariehamn! 

Välkommen med din anmälan till vårens kurser!

maila: belcantaland@gmail.com

tel: 040-3580089 

Instrumentalkurser

Gitarr

Gitarren är ett instrument som används i alla genrer av musik. Kan du spela gitarr så kan du uppträda solo, ackompanjera eller spela i grupp/ensemble. BelCantos gitarrlärare heter Christoffer Isaksson och med sin breda kompetens undervisar han på alla nivåer i klassisk gitarr. Du kan också lära dig spela elgitarr och ukulele hos Christoffer.

Individuella lektioner i klassisk gitarr

Här får du lära dig de grundläggande teknikerna och bekanta dig med repertoaren för klassisk gitarr. Undervisningen är förstås helt inriktad på dig och nivån utgår från dina förkunskaper. I samråd med läraren väljer ni repertoar tillsammans.Vi lägger upp undervisningen efter din förmåga och dina önskemål. Dag och tidpunkt bestäms tillsammans med läraren.

Dag och tidpunkt bestäms tillsammans med läraren.

Lärare: Christoffer Isaksson

Kurskostnad: 20 min/20€, 30 min/30€, 45 min/45€ och 60 min/60€

Gitarrensemble

Två eller fler deltagare i denna kurs. Det är roligt att utvecklas tillsammans med andra. Det ger både inspiration och genom att spela med andra får man också lite gratis skjuts i sin egen utveckling. Dag och tidpunkt i överenskommelse med läraren och övriga i gruppen. Två eller fler deltagare i denna kurs. Lektionslängd: 45 min.

Lärare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare. Om det är 3 deltagare blir kursavgiften 155€. Om fler deltagare lägre avgift.

Anmäl ditt intresse och när du har möjlighet att spela så återkommer vi med förslag på tid!

Gitarrensemble, vuxna fortsättningsnivå

Kursen för dig som redan har goda kunskaper i gitarrspel och vill skapa musik tillsammans med andra. Tillsammans med läraren finner ni musik som tilltalar och inspirerar. Kanske har du spelat klassisk gitarr tidigare och nu har lust att återuppta ditt gitarrspel och musicera med andra. Två eller fler deltagare i denna kurs. Dag och tidpunkt i överenskommelse med läraren och övriga i gruppen. Lektionslängd: 60 min

Lärare: Christoffer Isaksson

Kursavgift: beroende på antalet deltagare. Om det är 3 deltagare blir kursavgiften 220€. Om fler deltagare lägre avgift.

Anmäl ditt intresse och när du har möjlighet att spela så återkommer vi med förslag på tid.


Violin

Välkommen att lära känna vår violinlärare Rasmus Bärlund som vi är så glad över att fått med i vårt lärarled! Rasmus som är en skicklig violinist och orkestermusiker har mycket kunskap att dela med sig av.

Individuella lektioner i violin

Här får du skräddarsydd undervisning utgående från dina förkunskaper och tidigare erfarenheter. Kanske är du helt nybörjare med egen fiol hemma eller så är du erfaren violinist som vill utvecklas vidare. Tillsammans med läraren bestämmer ni repertoar och inriktning.

Lärare: Rasmus Bärlund

Kurskostnad: 20 min/20€, 30 min/30€, 45 min/45€ och 60 min/60€

Instrumentensemble

Spelar du violin, altfiol, cello, bas, gitarr, flöjt , klarinett eller något annat instrument? Ta med ditt instrument och kom och spela! Att spela med andra är både utvecklande och mycket roligt. Repertoaren bestäms i samråd med läraren och gruppen. Anmäl ditt intresse och när du har möjlighet att spela så återkommer vi med förslag på tid.

Lärare: Rasmus Bärlund

Kursavgift beroende på antalet deltagare.

Piano

Individuella pianolektioner för nybörjare eller för dig med lite eller mycket förkunskaper. Kanske vill du lära känna och studera den klassiska pianorepertoaren eller har du kanske lust att lära dig ackordspel/brukspiano och ackompanjemang? Tillsammans med din lärare kommer ni överens om lektionslängd och kursens innehåll.

Lärare: Marcus Boman.

Kurskostnad: 20 min/20€, 30 min/30€, 45 min/45€ och 60 min/60€

Orgel

Klassisk Orgelskola, Kurs i orgelspel

Vi är stolta att kunna erbjuda denna kurs på BelCanto! Vår lärare, Judit Deaki, är utbildad organist och pedagog med mångårig erfarenhet.

I våra lokaler har vi en komplett övningsorgel lämpad för undervisning. Möjlighet kan ges att få spela på någon av orglarna i de åländska kyrkorna.

I denna kurs får du grundläggande orgelkunskap och kan utveckla din spelteknisk i den klassiska orgelrepertoaren. I samråd med läraren väljs repertoaren och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper. Undervisningen sker i BelCantos lokaler på Dalkarbyvägen i Mariehamn.

Lärare: Judit Deáki 

Kurskostnad: 20 min/20€, 30 min/30€, 45 min/45€ och 60 min/60€

Blockflöjt

Blockflöjt i alla storlekar

Individuella lektioner för dig som vill utveckla din spelteknik och lära dig ny repertoar. Bel Cantos lärare i blockflöjt är Kjell Frisk. Lektion bokas i samråd med läraren.

Kurskostnad: 20 min/20€, 30 min/30€, 45 min/45€ och 60 min/60€

Blockflöjtsensemble

Vill du utveckla ditt blockflöjtsspel och musicera med andra är detta en kurs för dig. Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med blockflöjtsmusik från olika epoker och på den nivå som passar gruppen. Blockflöjter i alla storlekar varmt välkomna!

Vi ses 10 ggr under hösten.

Onsdagar kl 19.00-20.00, kursstart meddelas vid anmälan Tiderna kan anpassas efter deltagarnas önskan och behov.

Lärare: Kjell Frisk

Kursavgift beroende på antalet deltagare.


Klarinett, Saxofon och Fagott

Från hösten 2019 finns möjlighet att ta individuella lektioner i klarinett, saxofon och fagott. Vår lärare Kjell Frisk ger lektioner för nybörjare såväl som för avancerade träblåsare. Möjlighet finns också att få undervisning i gruppform. I samråd med läraren bestämmer ni dag och tid. 

Lärare: Kjell Frisk

kurskostnad: 20 min/20€, 30 min/30€ och 45 min/45€

Anmälan: belcantaland@gmail.com                              eller ring 040-3580089
Individuella lektioner i Dirigering

Här får du lära dig dirigerings grunder eller arbeta på en högre nivå alltefter dina förkunskaper.

Lärare: Kjell Frisk

Tag kontakt med BelCanto för mer information.

belcantaland@gmail.com eller ring 040-3580089