Instrumental kurser för vuxna och unga från 16 år

Individuell undervisning och grupplektioner våren 2023

Arbetet med höstens kurser pågår som bäst och vi kommer snart att öppna anmälningarna till höstens kurser. Har du frågor? Kontakta vår verksamhetsledare på belcantaland@gmail.com eller 040-0932555.


Gitarr

Nu kan vi erbjuda individuella lektioner i gitarr.  Här får du lära dig gitarrens grunder, kanske vill du träna att både sjunga och ackompanjera dig själv, lära dig ackordspel och träna samspel med andra.


Violin

Här får du skräddarsydd undervisning utgående från dina förkunskaper och tidigare erfarenheter. Kanske är du helt nybörjare med egen fiol hemma eller så är du erfaren violinist som vill utvecklas vidare. Tillsammans med läraren bestämmer ni repertoar och inriktning.


Folkoteket - folkmusik i grupp

Välkommen att vara med i BelCantos folkmusikgrupp Folkoteket med spelmannen Elina Granlund.

Du behöver inte ha spelat folkmusik tidigare för att vara med, men bra om du har spelat fiol i någon form innan. Här får du spela i ett glatt gäng där vi lär oss låtar på gehör, utan noter. Vi jobbar fram olika arrangemang på låtarna och strävar efter ett bra samspel där alla kan utvecklas utgående från sin egen nivå med melodi, komp eller stämmor. Noter och inspelningar har vi som stöd för att komma ihåg låtarna och så det går att öva hemma mellan gångerna.

Andra instrumentalister med god vana att spela i grupp (t.ex. gitarr, flöjt, nyckelharpa, cello eller slagverk) kan även höra av sig till Elina om intresse finns att vara med i folkmusikgruppen.

Kom med och spela i en garanterat rolig och inspirerande ensemble !

Lärare: Elina Granlund


Piano

Individuella pianolektioner för nybörjare eller för dig med lite eller mycket förkunskaper. Kanske vill du lära känna och studera den klassiska pianorepertoaren eller har du kanske lust att lära dig ackordspel/brukspiano och ackompanjemang? Tillsammans med din lärare kommer ni överens om lektionslängd och kursens innehåll.


Orgel

Klassisk orgelskola, kurs i orgelspel

Vi är stolta att kunna erbjuda denna kurs på BelCanto! Vår lärare, Judit Deaki, är utbildad organist och pedagog med mångårig erfarenhet.

I våra lokaler har vi en komplett övningsorgel lämpad för undervisning. Möjlighet kan ges att få spela på någon av orglarna i de åländska kyrkorna.

I denna kurs får du grundläggande orgelkunskap och kan utveckla din spelteknisk i den klassiska orgelrepertoaren. I samråd med läraren väljs repertoaren och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper. Undervisningen sker i BelCantos lokaler på Dalkarbyvägen i Mariehamn.

Lärare: Judit Deáki


Blockflöjt och allehanda blåsinstrument!

Blockflöjt i alla storlekar

Individuella lektioner för dig som vill utveckla din spelteknik och lära dig ny repertoar. Lektion bokas i samråd med läraren.


Blockflöjtsensemble

Vill du utveckla ditt blockflöjtsspel och musicera med andra är detta en kurs för dig. Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med blockflöjtsmusik från olika epoker och på den nivå som passar gruppen. Blockflöjter i alla storlekar varmt välkomna!

Meddela intresse för denna kurs! Kursavgiften beroende på antalet deltagare.


Klarinett, Saxofon och Fagott

 Individuella lektioner i klarinett, saxofon och fagott för nybörjare såväl som för avancerade träblåsare. Möjlighet finns också att få undervisning i gruppform. I samråd med läraren bestämmer ni dag och tid.


Blåsinstrumentärare: Kjell Frisk


Individuella lektioner i dirigering

Här får du lära dig dirigerings grunder eller arbeta på en högre nivå alltefter dina förkunskaper.

Lärare: Kjell Frisk

Ta kontakt med BelCanto för mer information.


Vi samarbetar med friskvård.ax - använd dina friskvårdskuponger hos oss!