Våra lärare
läsåret 2019-2020

Jennifer Schönberg

Mina erfarenheter och utbildningar i sång och musik: Har studerat piano och violin vid ÅMI och tagit sånglektioner för Åsa Isaksson på Medis. Mina pedagogiska erfarenheter och arbete som musiklärare: Fiollärare i Alandia Strings där jag leder undervisningen för de yngsta fiolspelarna, nybörjarna och även längre hunna. Jag har lett många spelningar på olika evenemang som t.ex. på Rödakorsmarknaden, Kulturnatten och Alandia Strings konserter. Har också framträtt som solist på fiol vid olika sammanhang. som tex bröllop, dop och begravning och skolkonserter. Tidigare anställningar: Barnskötare På Skogsgläntans daghem i Saltviks kommun, Resursassistent på Tosarby daghem i Sunds kommun samt lekledare på simskola. Är mamma till Novalie, snart 1 år. Tycker mycket om barn och älskar att arbeta med dem! 

Annika Sjölund

Annika Sjölund är uppvuxen i Kumlinge. Utbildad sångpedagog och musiklärare vid Sibelius Akademin i Helsingfors med sångstudier för sångpedagog Aili Purtonen och diplomstudier för Lilian Gentele i Sverige. Studier i sångpedagogik och solistisk sång som tvåårig Nordplus-stipendiat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt studier i barocksång för Evelynn Tubbs och Emma Kirkby. Studier vid Finlands Nationaloperas operastudio. Annika Sjölund har bland annat anlitats som sopransolist av Finlands Nationalopera, Finlands Kammaropera, Dartington Baroque Orchestra and Chorus i Devon iStorbritannien; Katrina Kammarmusik, Svenska Teatern i Helsingfors med gästspel på Färöarna, Island, Oslo Opera i Norge, Folkoperan i Stockholm, Stockholms Stadsteater och i flera gästspel på Ystads teater. Annika Sjölund har framträtt som sopransolist med flertalet körer och orkestrar, till exempel Kungliga Hovkapellet i Stockholm, Kracow Percussion Group i Polen, Dartington Baroque Orchestra i Devon, Storbritannien; Gävle Symfoniorkester i Sverige och på Åland och i Finland med Barockorkester Opus X och Helsingfors Barockorkester, numera Uusi Kapelli, vars konsert bandades av Finlands Rundradio YLE i Helsingfors. Annika Sjölund har varit ordinarie medlem respektive solist med Finlands Radios Kammarkör och Nyslotts Operakör samt varit på turné med Mats Nilssons Vokalensemble i Sverige. Annika Sjölund har även sjungit i shower som A tribute to Queen på Alandica och Rock Off Åland; Musik på Andersudde.Annika Sjölund har sjungit solokonserter med lieder, romanser, barockmusik och opera tillsammans med körer, pianister och fria grupper med stöd av kulturstipendium från Åland och Svenska Kulturfondens Arbetsstipendium. Annika Sjölund verksamhet som som musiklärare i grundskola och som sångpedagog omfattar grundskolor och musikläroinrättningar i svenskfinland och på Åland. Annika Sjölund har studerat kördirigering för Per Borin vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har dirigerat barn- och ungdomskören i Ingå, Nordsjö Sångkör i Helsingfors, Cygneus Lågstadiums skolkör i konserthuset i Åbo samt gjort Joel-körens instudering då operan återuppsattes i Alandica under dirigent Jonas Dominiques ledning.

Elin Manselin

Elins ledstjärnor är lust och trygghet. När du kommer till henne är det din lust och känsla som styr. Lust att släppa loss och lust att uttrycka dig och din kreativitet genom musik. För att kunna känna lust krävs trygghet. Trygghet i att bli tagen på allvar för exakt den du är. Trygghet i att använda rösten på ett sunt sätt och trygghet i att Elin kommer vara en vänlig och tydlig ledare i den grupp du musicerar i. Elin är sångpedagog och musiklärare utbildad på Musikhögskolan i Piteå, Sverige, med specialisering i populärmusik och improvisation. Förutom musik har Elin gått flera kurser i dans och är mycket intresserad av vad dansen kan ge till musiken och av vad musiken kan ge till dansen. Elin har tidigare arbetat i Sverige som sångpedagog på kulturskola och musiklärare i grundskola.

Christoffer Isaksson

Christoffer Isaksson blev musikmagister från Sibeliusakademin 2015 med klassisk gitarr som huvudämne. Hans lärare var Jukka Savijoki, Ismo Eskelinen, Janne Malinen m.fl. Han har konserterat som solist och medverkat i många ensembler både på Åland och på fastlandet. Christoffer har många års erfarenhet av att undervisa och ser fram emot att få träffa nya och gamla elever!

Rasmus Bärlund


Född i Borgå. Modersmål svenska och talar flytande finska samt engelska. Studier: Har studerat violin för Päivi Miettinen, Grazyna Gebert, Seppo och Sirpa Tukiainen, Katinka Korkeala och Sirkka Kuula. Har studerat musikteori vid Borgånejdens musikinstitut. Förste violinsist i kvartetten Pippurit, Borgå. Vi spelade in en cd, turnerade runt i Finland och fick musikalisk handledning av bl.a. John Storgårds. Har spelat i Symfoniorkestern Jean Sibelius Orkester under ledning av Jukka-Pekka Saraste. Vi spelade in en guldskiva i Musikhuset i Helsingfors. Var konsertmästare vid försvarsmakten musikkårs stråkorkester. Har uppträtt på de flesta konserthus runtom i Finland

Grete Sneltvedt

 Grete Sneltvedt är certifierad scenkonstpedagog och har skådespelarutbildning från Oslo, Stockholm och London. Hon är universitetslektor och undervisar i scenkonst och har Norden och Italien som sitt arbetsområde. Hon har skapat flera teaterföreställningar för vuxna och barn och är verksamhetsledare i LumparLab Teaterförening på Åland. Grete har även arbetat med ett antal internationella samarbetsprojekt. www.gretekhne.ax, kontakta Grete direkt: tekhne@aland.net


Nicklas Lantz

Skådespelare, regissör, musiker och sångare. Autodidakt. Har jobbat med teater sedan 1995. Yrkesverksam på heltid sedan 2010. Jobbar med det mesta inom musik och teater. Förutom det ovan nämnda, även ljus, ljud, scenografi och manus. Skriver också poesi, sångtexter och musik. Jobbar med frilansuppdrag men har också specialiserat sig på enmansbearbetningar av klassiker. Har ensam spelat bl.a. Romeo & Juliet, Hamlet, Cyrano de Bergerac, Dr Glas och Kejsarn av Portugallien. Har stått på scenen som musikalartist i bl.a. Jesus Christ Superstar, Me & My Girl, Anything Goes, Lejonkungen, Smugglarkungen och Syrakusas Öga. Som musikalartist har han släppt ett fullängdsalbum, en EP och en singel. Ursprungligen från Sverige men sedan 2011 bosatt på Åland.

Anna Tohver

Sångpedagog och sångerska utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, Kungl Musikhögskolan i Stockholm och Stockholms Operastudio. Anna har undervisat sedan BelCantos start och är en av föreningens grundare.


Catherine Frisk Grönberg

Sångpedagog och sångerska utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Stockholms operastudio. Har jobbat vid Mälardalens högskolas kammarmusiklinje, Kapellsbergs musiklinje i Härnösand, Uppsala kommunala musikskola och Ålands Musikinstitut. Nu verksam som sångpedagog och verksamhetsledare för BelCanto. Aktiv som sångerska i ensemblen Tidens Brus och sjunger också solistiskt i olika sammanhang som kommer i hennes väg. Catherine har undervisat sedan BelCantos start och är en av föreningens grundare.

Marcus Boman

 BelCantos pianopedagog med mångårig erfarenhet av undervisning och tidigare rektor för Ålands Musikinstitut.  Marcus håller masterclasses och ackompanjerar vid våra konserter. 

Judit Deáki

Judit Deaki är orgelpedagog på BelCanto. Utbildad organist i Ungern och numera verksam som kantor i St:Görans församling på Åland.

Kjell Frisk

                                                                                                                                                                                Kjell Frisk är träblåspedagog med mångårig erfarenhet från musikinstutet på Åland och musikskolor i Sverige. Verksam som musiker i flera ensembler och kantor i Eckerö och Hammarlands församlingar på Åland. Kjell undervisar i klarinett, saxofon, fagott, oboe, historiska instrument såsom dulcian, krumhorn m.m. samt dirigering.